Mic dejun la părinți. Va rog să observați vesela care datează dinaintea nașterii mele. Omleta este făcută din: 4 albușuri 140gr = 130kcal Mușchi file de porc 80gr = 80kcal Brânza de capră Olympus 30gr =81kcal O roșie 100gr = 18kcal Total: 309kcal #MeseleIoanei #healthyfood #healthybreakfast #breakfast #breakfastideas #food #instafood #foodporn #weightloss #weightlossjourney #diet #dietista #dietfood 🌸nu folosesc o aplicație pentru a calcula caloriile, ci cantaresc fiecare aliment și citesc etichetele produselor🌸

  • @fulop.andrei : Este frumos ce ai tu acolo, insa niciodata nu se combina proteina tot cu...proteina. Este recomandat consumul proteinelor cu legume, este vorba de ph, digestie etc. Pofta mare si spor in ceea ce ti-ai propus, mi-am permis sa dau comment pentru un sfat bun. Numai bine!

  • @andreeascarlat22 : @fulop.andrei de ce? Ca sa digeri proteina ai nevoie de pepsina si acid hidrocloric. Are o rosie acolo, deci e suficient cat sa activeze digestia in cateva ore. Si parca 'regula' era sa nu combini proteinele cu carbohidratii. Dar rogu-te, explica-mi afirmatia ta cat sa pricep si eu.

  • @fulop.andrei : Nici cu carbohidrati, desigur. Rosia este in regula. Nu am spus-o cu un ochi critic, ci pentru ca...invatam mereu. Este simplu, fiecare tip de proteina are un timp de digestie diferit, iar combinarea lor afecteaza digestia.

  • @andreeascarlat22 : @fulop.andrei in corpul uman au loc 4 procese mari: digestie, absorbtie, asimilare si eliminare. Singura categorie alimentara care se 'desface' in stomac este cea a proteinelor. De aceea ai nevoie de pepsina( o enzima) si acid clorhidric. Acidul in sine nu poate desface legaturile proteinelor dar seteaza mediul pt pepsina. Al dracu' stomac, este atat de inteligent incat stie exact de cata pepsina are nevoie ca sa digere proteinele. Ca ai nevoie de un mediu alcalin ca sa se dizolve carbohidratii si ca o baza cu un acid se cam neutralizeaza si nu se digera bine, este alta poveste. Dar eu tot astept sa imi explici, sau sa imi desenezi daca asa crezi ca inteleg si eu, de ce nu e bine. Stiintific vorbind, nu ca asa am auzit noi. ;) si tocmai pt ca vreau sa invat ceva nou, te rog.

  • @fulop.andrei : @andreeascarlat22 Nu sunt medic sportiv si/sau nutritionist. Am invatat ca nu e bine, de la oameni care cu asta se ocupa si, impartasind si altora faptul ca anumite categorii de alimente nu se combina, faci un bine si altora. Am inteles ca este gresit tocmai din cauza procesului de digestie si mi a fost suficient. Procesul chimic si restul etapelor, pe mine unul, nu m au interesat. Este ca si cum te ai duce la medic, medicul iti explica ca ai o problema, dar tu vrei sa afli, negresit, intregul proces ce se deruleaza, ceea ce este in regula de altfel. Nu am cum sa iti explic sau sa iti desenez, dintr un singur motiv - nu sunt specialist pe asa ceva si nu ma pricep mai departe, nici nu ma intereseaza sa stiu toate detaliile, insa am incredere ca acei oameni de la care am aflat asta, sunt foarte buni in ceea ce fac. Nu am cum sa te lamuresc stiintific, imi pare rau, dar nu merg nici pe crezul faptului "ca asa am auzit eu." Eu am invatat ceva nou, ca nu e bine sa fac anumite combinatii intre tipurile de hrana, am inteles si de ce, insa mai departe, fiecare este liber sa se documenteze dupa cum simte, corect?

  • @andreeascarlat22 : @fulop.andrei Buna, numele meu este Andreea si sunt medic sportiv dupa nomenclatura veche, kinetoterapeut traumatolog oprtoped, dupa cea noua. Ai invatat ca nu e bine dar nu ai prins chiar toata informatia :) de aceea ti-am cerut sa fii specific, daca poti. Eram curioasa cine te-a indrumat gresit. Ai partial dreptate si ti-am explicat mai sus de ce. Sunt total de acord cu tine si sper ca acum tu esti cel care a invatat un lucru nou. Iti pot oferi un manual de biochimie daca nu ma crezi pe cuvant :) o zi frumoasa!

  • @fulop.andrei : @andreeascarlat22 Negresit, asta am si spus, ca nu m a pasionat intregul proces chimic al digestiei. Faptul ca cineva mi a spus ca nu e bine sa combin acelasi tip de proteina si faptul ca pe mine nu m a interesat mai departe sunt doua lucruri total diferite si nu vad nicio greseala in asta. Sunt perfect de acord ca trebuie sa te documentezi atunci cand este vorba de sanatatea ta, ba mai mult, nu trebuie sa dai sfaturi despre lucruri prin care nu ai trecut, iar comment ul meu a fost numai pentru a nu repeta si altii anumite greseli privind alimentatia, desigur, in cazul in care alegi sa le faci ca la carte. PS - Este foarte frumos ceea ce faci, mult succes! E normal sa invatam in fiecare lucruri noi, multumesc. PPS - Nu mi a placut niciodata chimia si derivatele ei, de aici si lipsa mea de interes pentru continuarea explicatiei despre combinarea gresita a alimentelor. O zi frumoasa si tie, numai bine, Andreea!

This product uses the Instagram API but is not endorsed or certified by Instagram. All Instagram™ logos and trademarks displayed on this application are property of Instagram.