Photos and video with hashtag #musicislife

#musicislife

  • 3.9M Photos
  • Small
  • Medium
  • Large
- Актуелни и врвни имиња во џез-музиката од САД, Европа и Африка најави Скопскиот џез-фестивал за 36-тото издание кое ќе се одржува од 19-ти до 22 октомври. Зоран Ингилизов во Македонија денес ни ја презентираше богатата програма 🎷 Ексклузивно за единствен европски концерт, од Чикаго доаѓа една од најдобрите џез-пејачки во светот – Ди Александер (20 октомври). Во иста вечер (21 октомври) ќе настапат две легендарни имиња од САД – Марк Рибо со проектот Јанг Филаделфијанс (The Young Philadelphians) и Стив Колмен со легендарните Фајв елементс (Five Elements) Од Норвешка ќе гостуваат два големи ансамбла – Трондхејм Џез Оркестра (Trondheim Jazz Orchestra) со Оле Мортен Ваган и Пал Нилсен-Лав Ларџ Јунит (Paal Nilssen-Love Large Unit). Еден од најдобрите светски џез пијанисти, Крег Тејборн, ќе настапи со својот квартет, а ќе гостуваат и две европски триа – Триото на Давид Хелбок и Интерзоне на Марио Ром. Два полноќни концерта со афро-бит легендите Орландо Џулиус и Хелиоцентрикс (Heliocentrics) и Ентони Џозеф со својата група. Соло-настап ќе има големото име на италијанскиот џез – Роберто Отавиано. Во четирите главни вечери (19-22 октомври) концертите ќе се одржат во Македонската опера и балет со почеток во 20 часот. Во втората и третата вечер (20-ти и 21 октомври) полноќните концерти ќе се одржат во Дансинг-салата на Младинскиот културен центар. Четвртиот ден ќе има попладневен концерт во кино „Фросина“ во МКЦ со почеток во 17 часот. На годинашниот Скопски џез-фестивал ќе има и посебна дополнителна програма составена од проекции на два документарни филма и една мултимедијална презентација. Презентацијата на Ичо Видмар „New Music In New York” и проекцијата на документарниот филм „The Jazz Loft According To W. Eugene Smith“ ќе се одржат во кино „Фросина“ на 21 октомври со почеток во 15 и 16 часот. Проекцијата на филмот „Dixieland” (програма за млади) е во соработка со фестивалоте „Џифони“ и „Македокс“ и ќе се одржи во кино „Фросина“ на 20 октомври со почеток во 12 часот. #makedonijadenes #tv24 #besttv #tvhost #tvlife #likeforlike #instagood #tvprogramme #studio #camera #goodvibesonly #positivevibes #skopjejazzfestival #jazz #musicislife
- Актуелни и врвни имиња во џез-музиката од САД, Европа и Африка најави Скопскиот џез-фестивал за 36-тото издание кое ќе се одржува од 19-ти до 22 октомври. Зоран Ингилизов во Македонија денес ни ја презентираше богатата програма 🎷 Ексклузивно за единствен европски концерт, од Чикаго доаѓа една од најдобрите џез-пејачки во светот – Ди Александер (20 октомври). Во иста вечер (21 октомври) ќе настапат две легендарни имиња од САД – Марк Рибо со проектот Јанг Филаделфијанс (The Young Philadelphians) и Стив Колмен со легендарните Фајв елементс (Five Elements) Од Норвешка ќе гостуваат два големи ансамбла – Трондхејм Џез Оркестра (Trondheim Jazz Orchestra) со Оле Мортен Ваган и Пал Нилсен-Лав Ларџ Јунит (Paal Nilssen-Love Large Unit). Еден од најдобрите светски џез пијанисти, Крег Тејборн, ќе настапи со својот квартет, а ќе гостуваат и две европски триа – Триото на Давид Хелбок и Интерзоне на Марио Ром. Два полноќни концерта со афро-бит легендите Орландо Џулиус и Хелиоцентрикс (Heliocentrics) и Ентони Џозеф со својата група. Соло-настап ќе има големото име на италијанскиот џез – Роберто Отавиано. Во четирите главни вечери (19-22 октомври) концертите ќе се одржат во Македонската опера и балет со почеток во 20 часот. Во втората и третата вечер (20-ти и 21 октомври) полноќните концерти ќе се одржат во Дансинг-салата на Младинскиот културен центар. Четвртиот ден ќе има попладневен концерт во кино „Фросина“ во МКЦ со почеток во 17 часот. На годинашниот Скопски џез-фестивал ќе има и посебна дополнителна програма составена од проекции на два документарни филма и една мултимедијална презентација. Презентацијата на Ичо Видмар „New Music In New York” и проекцијата на документарниот филм „The Jazz Loft According To W. Eugene Smith“ ќе се одржат во кино „Фросина“ на 21 октомври со почеток во 15 и 16 часот. Проекцијата на филмот „Dixieland” (програма за млади) е во соработка со фестивалоте „Џифони“ и „Македокс“ и ќе се одржи во кино „Фросина“ на 20 октомври со почеток во 12 часот. #makedonijadenes #tv24 #besttv #tvhost #tvlife #likeforlike #instagood #tvprogramme #studio #camera #goodvibesonly #positivevibes #skopjejazzfestival #jazz #musicislife
- Актуелни и врвни имиња во џез-музиката од САД, Европа и Африка најави Скопскиот џез-фестивал за 36-тото издание кое ќе се одржува од 19-ти до 22 октомври. Зоран Ингилизов во Македонија денес ни ја презентираше богатата програма 🎷 Ексклузивно за единствен европски концерт, од Чикаго доаѓа една од најдобрите џез-пејачки во светот – Ди Александер (20 октомври). Во иста вечер (21 октомври) ќе настапат две легендарни имиња од САД – Марк Рибо со проектот Јанг Филаделфијанс (The Young Philadelphians) и Стив Колмен со легендарните Фајв елементс (Five Elements) Од Норвешка ќе гостуваат два големи ансамбла – Трондхејм Џез Оркестра (Trondheim Jazz Orchestra) со Оле Мортен Ваган и Пал Нилсен-Лав Ларџ Јунит (Paal Nilssen-Love Large Unit). Еден од најдобрите светски џез пијанисти, Крег Тејборн, ќе настапи со својот квартет, а ќе гостуваат и две европски триа – Триото на Давид Хелбок и Интерзоне на Марио Ром. Два полноќни концерта со афро-бит легендите Орландо Џулиус и Хелиоцентрикс (Heliocentrics) и Ентони Џозеф со својата група. Соло-настап ќе има големото име на италијанскиот џез – Роберто Отавиано. Во четирите главни вечери (19-22 октомври) концертите ќе се одржат во Македонската опера и балет со почеток во 20 часот. Во втората и третата вечер (20-ти и 21 октомври) полноќните концерти ќе се одржат во Дансинг-салата на Младинскиот културен центар. Четвртиот ден ќе има попладневен концерт во кино „Фросина“ во МКЦ со почеток во 17 часот. На годинашниот Скопски џез-фестивал ќе има и посебна дополнителна програма составена од проекции на два документарни филма и една мултимедијална презентација. Презентацијата на Ичо Видмар „New Music In New York” и проекцијата на документарниот филм „The Jazz Loft According To W. Eugene Smith“ ќе се одржат во кино „Фросина“ на 21 октомври со почеток во 15 и 16 часот. Проекцијата на филмот „Dixieland” (програма за млади) е во соработка со фестивалоте „Џифони“ и „Македокс“ и ќе се одржи во кино „Фросина“ на 20 октомври со почеток во 12 часот. #makedonijadenes #tv24 #besttv #tvhost #tvlife #likeforlike #instagood #tvprogramme #studio #camera #goodvibesonly #positivevibes #skopjejazzfestival #jazz #musicislife
- 🎶...Every gambler knows That the secret to survivin' Is knowin' what to throw away And knowin' what to keep ‘Cause every hand's a winner And every hand's a loser And the best that you can hope for is to die In your sleep You've got to know when to hold 'em Know when to fold 'em Know when to walk away And know when to run...🎶 . . #gambler #kennyrogers #momswholift #bangitdownlow #fitmom #snapfitness #sheliftsbro #squats #fitspo #pnw #lcvalley #clarkstonwashington #lewistonidaho #momlife #weightsbeforedates #chestday #pushups #thatgymlife #underarmour #idahome #easternwashington #idaho #5am #musicislife #wherewordsfailmusicspeaks #lyrics #gymjam
- 🎶...Every gambler knows That the secret to survivin& #39; Is knowin& #39; what to throw away And knowin& #39; what to keep ‘Cause every hand& #39;s a winner And every hand& #39;s a loser And the best that you can hope for is to die In your sleep You& #39;ve got to know when to hold & #39;em Know when to fold & #39;em Know when to walk away And know when to run...🎶 . . #gambler #kennyrogers #momswholift #bangitdownlow #fitmom #snapfitness #sheliftsbro #squats #fitspo #pnw #lcvalley #clarkstonwashington #lewistonidaho #momlife #weightsbeforedates #chestday #pushups #thatgymlife #underarmour #idahome #easternwashington #idaho #5am #musicislife #wherewordsfailmusicspeaks #lyrics #gymjam
- 🎶...Every gambler knows That the secret to survivin' Is knowin' what to throw away And knowin' what to keep ‘Cause every hand's a winner And every hand's a loser And the best that you can hope for is to die In your sleep You've got to know when to hold 'em Know when to fold 'em Know when to walk away And know when to run...🎶 . . #gambler #kennyrogers #momswholift #bangitdownlow #fitmom #snapfitness #sheliftsbro #squats #fitspo #pnw #lcvalley #clarkstonwashington #lewistonidaho #momlife #weightsbeforedates #chestday #pushups #thatgymlife #underarmour #idahome #easternwashington #idaho #5am #musicislife #wherewordsfailmusicspeaks #lyrics #gymjam
- #repost @fairdealmusic⠀
• • •⠀
@takamineuk clinic @FDM. #Masterclass from renowned finger style guitarist Stuart Ryan and an appearance from 'Mr. Takamine', Makoto Terasaki. All attending will receive 🆓 #Takamine goodies & wearables (subject to availability) This #FREE #event will start at 7 on Thursday 26th October. Interested? Drop us a DM or leave a comment to confirm your attendance. #acousticguitars #acoustic #acoustics #fingerstyle #guitarist #stuartryan #meetthemaker #guitargod #guitarporn #musician #musicislife #guitarshop #fairdealmusic #birmingham #birminghamuk
- #repost @fairdealmusic ⠀
• • •⠀ @takamineuk clinic @FDM. #Masterclass from renowned finger style guitarist Stuart Ryan and an appearance from & #39;Mr . Takamine& #39; , Makoto Terasaki. All attending will receive 🆓 #Takamine goodies & wearables (subject to availability) This #FREE #event will start at 7 on Thursday 26th October. Interested? Drop us a DM or leave a comment to confirm your attendance. #acousticguitars #acoustic #acoustics #fingerstyle #guitarist #stuartryan #meetthemaker #guitargod #guitarporn #musician #musicislife #guitarshop #fairdealmusic #birmingham #birminghamuk
- #repost @fairdealmusic⠀
• • •⠀
@takamineuk clinic @FDM. #Masterclass from renowned finger style guitarist Stuart Ryan and an appearance from 'Mr. Takamine', Makoto Terasaki. All attending will receive 🆓 #Takamine goodies & wearables (subject to availability) This #FREE #event will start at 7 on Thursday 26th October. Interested? Drop us a DM or leave a comment to confirm your attendance. #acousticguitars #acoustic #acoustics #fingerstyle #guitarist #stuartryan #meetthemaker #guitargod #guitarporn #musician #musicislife #guitarshop #fairdealmusic #birmingham #birminghamuk
- Трэк: Ella Vos - White Noise 🌊💦 〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰 #любовьвamericano_track #music #musica #musician #instamusic #instagramanet #instatag #musical #bestsong #goodmusic #musicvideo #musicislife #musicians #musiclife #musicfestival #musicismylife #слушаю #слушаем #слушаюмузыку #слушать #слушай #музыка #музыканты #музыкант #музыку #инстаграманет #инстатаг #мелодия #группа 〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰 @track.700 @americano_track @dag_track @zakon_track @pabblo_track @france_track @polo_track @music__li @muz.boom @aufff_music @music_zlo @muz.gr @mus_inst @404.music @kings.muz @amerikano_muz @muzzzum_ @muz_mq @fj.muz @shelby_muzz @fendi.muz @auffffff_nie @auf_music77 @auf_track @travel.boom @tonerskie @aufcars @1.swvnv @france.gr @temnota.love @vine_russsia @diyarskiye_1 @coca_gr @glubina1 @insta_kavkaza_ @mafia_insta @dance.boom_ @_chocolate.gr_
- Трэк: Ella Vos - White Noise 🌊💦 〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰 #любовьвamericano_track #music #musica #musician #instamusic #instagramanet #instatag #musical #bestsong #goodmusic #musicvideo #musicislife #musicians #musiclife #musicfestival #musicismylife #слушаю #слушаем #слушаюмузыку #слушать #слушай #музыка #музыканты #музыкант #музыку #инстаграманет #инстатаг #мелодия #группа 〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰 @track.700 @americano_track @dag_track @zakon_track @pabblo_track @france_track @polo_track @music__li @muz.boom @aufff_music @music_zlo @muz.gr @mus_inst @404.music @kings.muz @amerikano_muz @muzzzum_ @muz_mq @fj.muz @shelby_muzz @fendi.muz @auffffff_nie @auf_music77 @auf_track @travel.boom @tonerskie @aufcars @1.swvnv @france.gr @temnota.love @vine_russsia @diyarskiye_1 @coca_gr @glubina1 @insta_kavkaza_ @mafia_insta @dance.boom_ @_chocolate.gr_
- Трэк: Ella Vos - White Noise 🌊💦 〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰 #любовьвamericano_track #music #musica #musician #instamusic #instagramanet #instatag #musical #bestsong #goodmusic #musicvideo #musicislife #musicians #musiclife #musicfestival #musicismylife #слушаю #слушаем #слушаюмузыку #слушать #слушай #музыка #музыканты #музыкант #музыку #инстаграманет #инстатаг #мелодия #группа 〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰 @track.700 @americano_track @dag_track @zakon_track @pabblo_track @france_track @polo_track @music__li @muz.boom @aufff_music @music_zlo @muz.gr @mus_inst @404.music @kings.muz @amerikano_muz @muzzzum_ @muz_mq @fj.muz @shelby_muzz @fendi.muz @auffffff_nie @auf_music77 @auf_track @travel.boom @tonerskie @aufcars @1.swvnv @france.gr @temnota.love @vine_russsia @diyarskiye_1 @coca_gr @glubina1 @insta_kavkaza_ @mafia_insta @dance.boom_ @_chocolate.gr_
- @chico.trujillo nos puso a bailar. ¡Gran noche! 📷 @edgarsagra #instamusic #livemusicphotography #stage #liveshow #instagood #Mexgears #Mextagram #festival #festjumpers #festivalstyle #musicfestival #concert #concertphoto #concertphotography #musicphoto #musicphotography #mexicocity #outdoor #igears #concertphotographer #musicphotographer #livemusic #musicshow #BestMusicShots #musicislife #MusicIsTheKey #musicphotographer #livemusic #musicshow #BestMusicShots #musicislife #MusicIsTheKey
- @chico.trujillo nos puso a bailar. ¡Gran noche! 📷 @edgarsagra #instamusic #livemusicphotography #stage #liveshow #instagood #Mexgears #Mextagram #festival #festjumpers #festivalstyle #musicfestival #concert #concertphoto #concertphotography #musicphoto #musicphotography #mexicocity #outdoor #igears #concertphotographer #musicphotographer #livemusic #musicshow #BestMusicShots #musicislife #MusicIsTheKey #musicphotographer #livemusic #musicshow #BestMusicShots #musicislife #MusicIsTheKey

This product uses the Instagram API but is not endorsed or certified by Instagram. All Instagram™ logos and trademarks displayed on this application are property of Instagram.